Albertus

 

R.K.S.V. Albertus Magnus

Albertus Magnus is met meer dan 2300 leden de grootste studentenvereniging van Groningen en de op één na grootste studentenvereniging van Nederland. Albertus is in 1896 opgericht en staat bekend om haar tradities, maar vooral om haar gezelligheid. Daarmee is de vereniging een groot begrip in het Groningse studentenleven. Wanneer je lid wordt van Albertus bouw je in een korte tijd vriendschappen voor het leven op, niet alleen tijdens je studietijd, maar vooral ook daarna!  Dit kan in de vorm van jaarclubs, disputen, commissies of binnen een gezellig Albertushuis. Met hen maak je de meest fantastische feesten mee, heb je gezellige borrels en studeer je samen op Albertus tijdens de Albertiaanse studieweek!

Naast het opbouwen van sociale contacten, kun je op Albertus ook veel commissie- en bestuurservaring opdoen. Hierdoor leer je activiteiten te organiseren en samen te werken. Ervaring die goed is voor je verdere carrière! Stichting STAR is de goede doelen stichting van Albertus en hierdoor staat Albertus ook midden in de maatschappij.

Tenslotte kun je op Albertus ook deelnemen aan veel andere activiteiten. Zo is er een tennisvereniging, een theater-commissie en zijn er meerdere bands. Maar ook een weekje wintersport of een Europese stad bezoeken maak je allemaal mee bij Albertus!

Op 14 december 1896 werd studentenvereniging Albertus Magnus opgericht door 8 mannen. Albertus Magnus is van oorsprong een katholieke vereniging, maar vanaf 1965 mogen ook niet-katholieken lid worden. Sinds 1967 kun je Albertus vinden op sociëteit ons ‘Eigen huis’ aan de Brugstraat nr. 8. Met meerdere verbouwingen van o.a. de kroeg, schuit (disco), het dakterras en kantoorpand is de sociëteit in al die jaren met haar leden meegegroeid.

Wil je meer weten over Albertus? Kom vooral langs tijdens de KEI-week en de scholierenfeesten langs en spreek iemand aan met een I AM shirt!
Kijk op lidworden.albertus.nl en like onze Facebookpagina!